Kenapa anda rasa makin teruk sebelum anda berasa lebih sihat

healingcrisis

ย 

HEALING CRISIS adalah

==============

PROSES PENYINGKIRAN TOKSIN yang terkumpul di dalam badan sepanjang hidup.

Semasa proses penyingkiran toksin, badan anda akan mengalami tanda atau simptom yang membuat anda rasa tidak selesa, dan ia dipanggil sebagai krisis penyembuhan.

Dalam perubatan alami, penyembuhan terbaik sentiasa didahului dengan krisis penyembuhan.

๐Ÿ‘‰Soalan: Mengapakah krisis penyembuhan selalu terjadi selepas mengambil makanan tambahan (supplemen)?

Jawapan: Menurut Professor Yoshio Niwa, seorang pakar dalam nutrisi molekul, apabila kita mengambil nutrien, ia akan bertindak balas dengan oksigen didalam badan.

Dan tindak balas ini akan merangsang organ badan bagi menjalankan proses PEMBERSIHAN dan PENYINGKIRAN TOKSIN dalam badan anda yang telah lama terkumpul.

(Proses ini terjadi untuk menggantikan tisu yang lama dengan tisu yang baru. Sebagai contoh, anda akan mengalami ruam pada kulit, lebih banyak pergerakan usus, dan ini merupakan satu tanda bahawa badan sedang menjalani proses menyahtoksin.

Bayangkanlah sekiranya badan anda seperti besi paip yang berkarat, dan bila anda meletakkan serbuk anti karat atau pencuci paip, banyak karat yang terhakis akan keluar daripada dinding paip tersebut, dan itu akan menyebabkan anda berasa lebih teruk serta banyak kotoran-kotoran yang terdapat di sekeliling paip itu.

Tetapi selepas karat itu disingkirkan, paip tersebut akan menjadi lebih baik dan kembali bersih seperti baru.

๐Ÿ‘‰Soalan: Adakah krisis penyembuhan petanda yang baik?

Jawapan: Ya. Krisis penyembuhan merupakan satu petanda yang menunjukkan rawatan atau makanan kesihatan yang diambil benar-benar berkesan.

Sesetengah orang akan berfikir yang simpton mereka menjadi semakin teruk, tetapi hakikatnya ia adalah proses penyembuhan semulajadi dan ia ternyata petanda yang sangat baik untuk mendapatkan kesan krisis penyembuhan yang sebenar.

Umumnya, krisis penyembuhan hanya berlaku kepada orang yang sihat sepertimana daya tahan mereka masih cukup kuat untuk mendapat tindak balas dari perubahan biologikal semasa proses penyembuhan itu berlaku.

๐Ÿ‘‰Soalan: Adakah setiap orang akan mengalami petanda dan simpton yang sama semasa krisis penyembuhan?

Jawapan: Setiap orang adalah berbeza. Bergantung kepada faktor umur dan tahap kesihatan masing2

  1. Sesetengah individu akan mengalami krisis penyembuhan sebaik sahaja mereka mengambil makanan tambahan
  2. Sesetengah individu pula akan mengalami krisis penyembuhan selepas satu atau dua bulan. Kesannya juga berbeza lebih banyak toksin di dalam badan, lebih teruk lagi krisis penyembuhannya.

๐Ÿ‘‰Soalan: Secara umumnya, berapa lamakah tempoh bagi krisis penyembuhan ini?

Jawapan: Ia sebenarnya bergantung kepada keadaan kesihatan individu tersebut. Ia mungkin mengambil masa sehingga 1minggu atau mungkin berbulan lamanya.

๐Ÿ‘‰Soalan: Ramai orang bertambah baik selepas mengambil makanan tambahan, tetapi saya masih lagi tidak merasai sebarang perubahan, Mengapa?

Jawapan: Secara umumnya, selepas 1-2 bulan pengambilan makanan tambahan, anda sepatutnya telah merasai perbezaannya (cth. Tenaga bertambah, pergerakan sistem usus yang lebih baik, tahap kesihatan semakin baik dan secara keseluruhan badan bertambah cantik & sihat)

Sekiranya tiada sebarang perubahan pada tubuh badan, anda berkemungkinan mempunyai masalah seperti berikut:

โŒ Tidak mengamalkannya setiap hari
โŒ Tidak mengikut dos yang telah dicadangkan
โŒ kurang minum air ~ disarankan minum air putih 3 hingga 4 liter sehari.
โŒ Takut kepada krisis penyembuhan, lalu berhenti dari mengambil supplemen.
โŒ Mengamalkan pemakanan seharian yang tidak sihat & sempurna.
โŒ Mengamalkan gaya hidup yang tidak sihat seperti merokok, minum minuman beralkohol & minuman bergas.
โŒ Tidur lewat malam (kurang tidur)
โŒ Mengalami penyakit kronik yang memerlukan tempoh yang panjang untuk sembuh.
โŒ Mengalami keadaan yang kronik yang membuat anda hilang keyakinan dalam mana-mana rawatan mahupun makanan tambahan.
โŒ Mengalami masalah emosi

๐Ÿ‘‰Soalan: Bagaimana cara untuk mengurangkan kesan krisis penyembuhan?

Jawapan: Seperti sebuah tangki yang kotor, apabila nak kurangkan nampak kotor kelodak dan karat yang keluar, kita alirkan air yang banyak agar ia cair. Begitulah juga dengan krisis penyembuhan.

Perlu minum air yang banyak supaya kesan krisis penyembuhan dapat diatasi. Jangan risau sekiranya anda mengalami krisis penyembuhan. Ia bukan satu petanda ketidakserasian, atau badan anda tidak sesuai dengan supplemen, malah ia adalah petanda yang bagus untuk tubuh badan kita.

๐Ÿ‘‰Soalan: Kenapa perlu minum air yang banyak apabila mengambil supplemen?

Jawapan: Air amat diperlukan dalam proses ini untuk membuatkan supplement menyerap ke dalam sistem badan dengan lebih maximum. Ini memudahkan proses penyingkiran toksin dalam tubuh badan anda.

Pengambilan supplement adalah dalam bentuk concentrated iaitu kandungan yang sangat pekat. Kekurangan air akan menyebabkan darah menjadi pekat. Oleh itu perlu banyak minum air. Umpama mengacau satu senduk gula di dalam sebiji cawan, jadi ia memerlukan bekas yang lebih besar iaitu jag. Jika anda jenis yang kurang suka minum air, lupakan saja untuk mengamalkan supplemen.

Anda ambillah suplement sebanyak mana sekali pun ataupun supplemen yang mahal tapi ia tetap tidak berkesan dalam badan anda..

Anda hanya membazir duit sahaja dengan membeli suplemen.

ย 

1 thought on “Apa itu Healing Crisis?

  1. […] mula2 amalkan Aloe Vera Gel, beliau hadapi Healing Crisis yang agak kuat. Beliau jadi takut dan ingin berhenti, kami nasihatkan agar kurangkan dosage Aloe […]

Leave a Reply

Anda mungkin suka baca artikel berikut:

debungalebah

Debunga Lebah

Pernah rasa Debunga Lebah? Ahhhaaa untuk kekal aktif dan bertenaga saya amalkan Bee Pollen, sesuai untuk yang selalu travel/driving long hours kerana debunga lebah ni

Baca seterusnya ยป

Jangan Terlepas blog Terbaru Forever Wanniaga

Masukkan alamat e-mel anda untuk melanggan blog ini dan

terima pemberitahuan pos baru melalui e-mel

freeshipping

PENGHANTARAN PERCUMA untuk
pesanan melebihi RM400