Aloe Vera Menurunkan gula darah anda. Dengan minum dua sudu jus lidah buaya setiap hari boleh menurunkan kadar gula dalam darah pada orang yang menghidap diabetes jenis 2, menurut satu kajian¹ dalam Phytomedicine: International Journal of Phytotherapy and Phytopharmacy.

Ini bererti bahawa lidah buaya mungkin mampu membantu dalam rawatan diabetes. Hasil ini disahkan oleh kajian² lain yang diterbitkan dalam Phytotherapy Research yang menggunakan ekstrak pulpa. Dah dengar yang ni, jangan pula gi potong pokok lidah buaya yang ada duk tanam depan rumah tu ya..

BAHAYA!

Kebanyakkan spesis pokok lidah buaya yang ada di depan rumah tu biasanya tidak boleh dimakan. Hanya beberapa spesis sahaja yang boleh dimakan, antaranya adalah Aloe Vera Barbadensis Miller yang digunakan oleh Forever Living Products³.

Kajian¹ : https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23195077/
Kajian² : https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11268118/

Dapatkan minuman lidah buaya yang terkemuka di seluruh dunia di sini ⤵️

Leave a Reply

Anda mungkin suka baca artikel berikut:

debungalebah

Debunga Lebah

Pernah rasa Debunga Lebah? Ahhhaaa untuk kekal aktif dan bertenaga saya amalkan Bee Pollen, sesuai untuk yang selalu travel/driving long hours kerana debunga lebah ni

Baca seterusnya »
IAmWanHasbullah

Matlamat dan BIG WHY

RAMAI orang tidak mencapai dan menikmati kehidupan yang mereka MAHUKAN. Bukan kerana mereka tidak MAMPU.  Bukan kerana tiada PELUANG. Bukan juga kerana MASALAH yang berlaku

Baca seterusnya »

Jangan Terlepas blog Terbaru Forever Wanniaga

Masukkan alamat e-mel anda untuk melanggan blog ini dan

terima pemberitahuan pos baru melalui e-mel

freeshipping

PENGHANTARAN PERCUMA untuk
pesanan melebihi RM400