Ini yg berlaku pada saya tadi malam.
Kena serangan asma😫

Sehari sebelum pun kena tapi masih terkawal. Cuma tak boleh tidur & esoknya habis bisa rasa satu badan gara nafas pendek & x cukup tidur.

Tengah malam tadi nafas dah mula berbunyi.
Salur pernafasan dah terasa sempit.
Nak baring memang x boleh.
Jadi lagi susah nak bernafas.
Saya bukan penghidap asma kronik.
So mmg x guna nebulizer.

Dah bertahun x kena tapi tiba2 Allah nak uji semula. So terpaksa la tidur sambil duduk😩
Actually x boleh tidur pun dlm keadaan macam ni. Nak ke klinik dah tengah malam.

Tiba2 terpandang aloe massage lotion ni.
Saya bubuh lebih kurang satu ruas jari & campur dengan semangkuk air panas.

Selubung kepala dengan tuala dan hala muka ke wap air dari mangkuk tu tadi. Sedut wap tu dlm 10-15 minit. Apa yg jadi? Masyaallah🤲🏻

Wap tadi terasa berangin masuk & buka ruang ke salur pernafasan saya. Dada saya lapang. Bunyi dada berdehit kurang dan akhirnya saya boleh nafas macam biasa.

Syukur lepas dari tu tidur saya lena.
Rasa mati hidup semula😭❤

Yang ada asma/lelah standby la Aloe Massage Lotion ni in case asma menyerang ada juga first aid untuk membantu.

Dapatkan Aloe Vera Massage di sini :

Leave a Reply

Anda mungkin suka baca artikel berikut:

debungalebah

Debunga Lebah

Pernah rasa Debunga Lebah? Ahhhaaa untuk kekal aktif dan bertenaga saya amalkan Bee Pollen, sesuai untuk yang selalu travel/driving long hours kerana debunga lebah ni

Baca seterusnya »
IAmWanHasbullah

Matlamat dan BIG WHY

RAMAI orang tidak mencapai dan menikmati kehidupan yang mereka MAHUKAN. Bukan kerana mereka tidak MAMPU.  Bukan kerana tiada PELUANG. Bukan juga kerana MASALAH yang berlaku

Baca seterusnya »

Jangan Terlepas blog Terbaru Forever Wanniaga

Masukkan alamat e-mel anda untuk melanggan blog ini dan

terima pemberitahuan pos baru melalui e-mel

freeshipping

PENGHANTARAN PERCUMA untuk
pesanan melebihi RM400